07.09.22




 Світлана Гресь (ШТАТСЬКА) - експерт, член  журі Літературного Марафону  «ВІДСІЧ»

⭐Експерти-Журі Літературного Марафону  «ВІДСІЧ» – це  фахівці у своїй професійній галузі, режисери, письменники,  літератори, театральні діячі, культурні менеджери, які будуть експертно надавати оцінку роботам учасників Марафону, визначатимуть переможців, допомагатимуть в організації перформансів, проведенні сценічних читань. 

☝️Отже, хочемо вам представити  наступного експерта, члена журі Літературного Марафону «ВІДСІЧ»: 

⭐СВІТЛАНА ГРЕСЬ - письменниця, громадська діячка, лауреатка літературно-мистецької премії імені Лесі Українки Українського фонду культури, Всеукраїнського літературного конкурсу імені Валентина Грабовського, очолює Житомирську обласну організацію Національної спілки письменників України. Літературний псевдонім Світлана Штатська.

👉 ВІКІПЕДІЯ

✅Володарка державної відзнаки "Орден княгині Ольги III ступеня", лауреат премії Кабінету Міністрів України «За особливі досягнення молоді у розбудові України» у номінації «за творчі досягнення», лауреат літературно-мистецької премії імені Лесі Українки українського фонду культури, лауреат Всеукраїнського літературного конкурсу імені Валентина Грабовського, літературної премії «Дідусева Казка», літературної премії Василя Земляка а також переможець інших  літературних конкурсів та фестивалів. В 2013 році удостоєна звання лауреата «Гордість міста Житомира» у номінації «Митець року». Її книга віршів для дітей «Ква-сонет» визнана кращою книгою 2013 року у номінації «Світ дитинства», у 2014 році – «Запитайлик».

✅Світлана Штатська сім років поспіль очолювала обласну літературно-мистецьку студію імені Михайла Клименка.

Вірші Світлани Штатської покладені на музику композиторів І.Островерхого, М.Машковського, Л.Бойко, І.Навоєвої, Л.Концевич, О.Коляди, С.Смірнової та інших,  записані на компакт-дисках і опубліковані у збірках пісень  «Щасливе свято дітвори», «Жайворонок», «Музичні барви», «Заглядає зіронька в криницю», «Пісні про Житомир», «Пломінь буття», «Пісні для дітей на вірші Світлани Штатської». Пісні на її вірші виконує народна артистка України Ірина Шинкарук, народний аматорський гурт «Джерела», солісти народного ансамблю «Світлячок», Лариса Бойко та багато інших.  У 2017 році вийшов тематичний календар «Житомир – територія душі», до якого увійшли ліричні мініатюри про Житомир Світлани Штатської.

✅ У 2021 році в приміщенні Житомирської обласної філармонії ім.С.Ріхтера відбувся ювілейний творчий вечір письменниці «В обіймах слова».

 ✍️Літературні твори приймаються з 1 вересня до 21 вересня 2022 року.

 за адресою: vidsich_22@ukr.net

Попередньо зареєструвавшись за посиланням   

https://forms.gle/194MCeDCytU5CRAYA

На Марафон подаються нові оригінальні твори авторів або колективу авторів (не більше чотирьох), опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді 

з 24 лютого 2022 р. до їх оприлюднення на Марафоні.

У Марафоні беруть участь літератори професіонали та літератори-аматори, що мешкають на території Житомирської області та ВПО, які перебувають на території Житомирської області.

Організатори проєкту: ГО «Головна сцена» разом із Житомирський академічний музично-драматичний театр ім. Івана Кочерги в партнерстві з Житомирським обласним літературним музеєм, Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олега Ольжича.

За підтримки: НУО "Сучасний Формат", Управління культури та туризму Житомирської облдержадміністрації

Немає коментарів:

Дописати коментар