04.08.21

 


Радіо УНА 

Програма: Струна

«Одним із важливих складових свята була презентація 14-томного академічного видання творів Лесі Українки, який був виданий до ювілею Лесі волинським видавництвом. Це видання привернуло увагу багатьох науковців. Над ним працювало до 50 чоловік редакційної колегії. 14-титомник було зроблено у стислі терміни – за 7 місяців. Один із упорядників пояснював, що 2/3 взяли із попереднього видання, а 1/3 – опрацювали. Але опрацювати навіть 1/3 за 7 місяців є дуже складною роботою. Мені дивно, що за стільки багато років були речі, які ще не були опубліковані. Це ювілейне видання було розпочате із драми. Напевно, у нашій літературі більш потужного драматурга, ніж Леся Українка, й не було. У Житомирському обласному літературному музеї вже є примірник цього видання, всі охочі можуть його подивитися та погортати», - повідомила Світлана Гресь.

Світлана Гресь розповіла про вплив постаті Лесі Українки на її творчу діяльність, а також написання та видання дитячої літератури.

Інтерв'ю можна послухати тут 👇


1 коментар:

  1. How to get to Las Vegas with an iPhone - Dr.
    The 구미 출장안마 only way to get to Las Vegas 천안 출장샵 is by car. The 군포 출장마사지 cheapest way to get 화성 출장샵 to Las Vegas with an iPhone is by car. The cheapest way to get 하남 출장샵 to Las Vegas with an iPhone is by

    ВідповістиВидалити